Стоян Вараджаков е отличен с „Почетен знак на Прокуратурата на Република България“

грамота ПРБ

Стоян Вараджаков – заместник на административния ръководител на Апелативна прокуратура в град Велико Търново е отличен от Главния прокурор на Република България Сотир Цацаров с отличие „Почетен знак на Прокуратурата на Република България“. Отличието е за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения.

Грамотата и високото отличие бе връчено от Огнян Басарболиев – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Велико Търново в петък на тържествено изпращане по случай навършването на пенсионна възраст на прокурор Вараджаков. Той бе поздравен от колектива на Апелативна прокуратура – Велико Търново, от окръжни и районни прокуратури и колеги магистрати с които е работил през годините на своята кариера.

Прокурор Вараджаков има 32 години стаж като прокурор. Роден е в гр. Елена. Завършил е висше юридическо образование в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". За периода 1979 г. – 1980 г. е работил като стажант-съдия в Софийски градски съд, а между 1981 г. и 1985 г. е бил юрисконсулт в Общински народен съвет в гр. Елена.

От 1985 г. работи в системата на Прокуратурата на РБ. Започва кариерата си през 1985 г като Районен прокурор в Районна прокуратура гр. Елена. От 1998 г. до 2004 г. е прокурор в Апелативна прокуратура гр. В.Търново, а от 29.11.2004 г. до пенсионирането си е "заместник на административния ръководител – Апелативен прокурор" при Апелативна прокуратура гр. Велико Търново. Има ранг "прокурор във ВКП и ВАП".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст