За пет дни по бързо производство на РП – Чирпан е осъден рецидивист за опит за влизане в чуждо жилище

Темида

За пет дни по бързо производство на Районна прокуратура – Чирпан е осъден Вельо Р., на 61 г., за това, че направил опит да влезе в чуждо жилище, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца обстоятелства – престъпление по чл. 170 ал. 2 във връзка с чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс. Днес, 2 октомври 2017 г., по споразумение, Районен съд – Чирпан му е наложил наказание от 1 година и 3 месеца  „лишаване от свобода“, което следва да изтърпи в затвор при първоначален „строг“ режим, като присъдата е влязла в сила и е изпратена за изпълнение.

Вельо Р. е признат за виновен за това, че на 27.09.2017 г. в с. Черна гора, обл. Ст. Загора, в нетрезво състояние е направил опит да влезе в жилището на 87-годишна жена. След като прескочил оградата на дома й, извършителят влязъл в двора и с брадва започнал да разковава дъски, поставени на външната страна на прозореца на къщата. Съседи чули шума от дейността му и подали сигнал до РУ на МВР-Чирпан, като извършителя е бил задържан.

Под ръководството на Районна прокуратура – Чирпан е проведено бързо производство, което за пет дни е приключило и днес, 2 октомври 2017 г., делото е било внесено в съда със споразумение, което е одобрено от Районен съд-Чирпан и определението не подлежи на обжалване.

Установено е, че до момента Вельо Р. е бил многократно осъждан за престъпления против личността и против собствеността на гражданите, като последно е освободен от затвора на 28.12.2015 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст