Борис Джонсън: Да не гледаме на Брексит като на библейско действие

борис джонсън

Британският външен министър Борис Джонсън заяви по време на конференцията на управляващата Консервативна партия, че страната трябва да прекрати отношението си към Брексит, "все едно той е библейско бедствие", предаде "Политико", цитирано от "Фокус".

Министърът призова за по-голям оптимизъм относно Брексит, заявявайки, че ще засили търговията на Великобритания извън Европейския съюз и че тя ще "се ангажира със света по-категорично от всякога".

Той разкритикува част от медиите, че дават мрачни прогнози за страната след отделянето й от ЕС.

"Навсякъде по света се създава впечатление, че страната няма да се справи. Че ще изхвръкнем от ЕС и ще свършим в някакво мрачно преддверие на Съюза, жалко чакайки подаяния", добави той.

По подобен начин той осъди и позицията на опозиционната Лейбъристка партия. "Позицията й ще остави Великобритания "заключена в орбитата на ЕС, но без да може да поеме контрол", убеден е той.

"Време е да престанем да третираме резултата от референдума, сякаш става дума за библейско бедствие. Време е да сме смели и да се възползваме от възможностите – и няма страна, по-добра от Великобритания", добави той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст