Борисов: Оставката на Добрев е достоен акт

Министерски съвет Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов определи оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, като достоен акт. "Това не значи, че приемаме вина. Оттегляйки се, той трябва да докаже сега кое е клевета”, подчерта лидерът на партията пред журналисти.

"Отдавна думата кум няма значение в обществото, което е имало едно време. Сега това е един акт при младите хора да търсят даден човек да сложи един подпис, за да се узакони бракът“, обясни премиерът.

"Да, има братовчедка, сложил ли си е подписа като кум, сложил. Това е истина. Темата как е управляван града, обаче, не стои. Дори нахалството на кмета да не си отива заедно с Добрев, не го разбирам. Това е истината. В разговора ми с Добрев се сетих, че той желае да покаже именно такъв морал, подавайки своята оставка", допълни още премиерът.

Той обеща, че партията му ще провери има ли роднински назначения в държавни институции и ще ги прекрати. "Утре-другиден ще събера Изпълнителната комисия и ако някъде има подобни назначения, ще трябва да изберат и да си отидат", заяви Борисов

"Моралното е кметът на Хасково да си подаде оставката и да се направят нови избори там. Това е демокрацията и най-добрият начин човек да си изчисти името. Не знам дали Делян Добрев иска да става кмет на града", категоричен е Борисов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст