ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тереза Мей обеща “спокойно управление” на Великобритания

тереза мей

Британският премиер Тереза Мей заяви днес, че ще осигури "спокойно управление" на страната, след като бивш председател на нейната Консервативна партия каза, че тя трябва подаде оставка, предаде Ройтерс.

"Това, от което (Великобритания) се нуждае, е спокойно ръководене и именно това ще осигуря с пълната подкрепа на своя кабинет", каза Мей в телевизионно обръщение към медиите.

Бившият председател на консерваторите Грант Шапс заяви пред Би Би Си, че според него тя трябва да свика избори за партиен лидер. Шапс, който оглавяваше партията между 2012 и 2015 г., каза, че към 30 депутати консерватори, сред които има петима бивши министри, подкрепят идеята да се каже неофициално на Мей да се оттегли. 

Британският премиер отложи посещение в Китай, планирано за следващия месец, защото по същото време там ще бъде президентът на САЩ Доналд Тръмп, съобщи междувременно телевизия "Скай нюз". 

Британската медия цитира източник от канцеларията на Мей, по чиито думи визитата не е била окончателно потвърдена, нито обявена публично.
  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст