ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Антон Тодоров носи лична отговорност за думите си

Парламент Менда Стоянова

Антон Тодоров носи лична отговорност за думите си. Така председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова коментира в „Здравей, България” заплахите, които депутатът отправи към Виктор Николаев в ефира на NOVA.Тя заяви, че ГЕРБ и правителството се разграничават от отправените в ефир оценки както от страна на Тодоров, така и от вицепремиера Валери Симеонов.

„Антон Тодоров остава част от нашата парламентарна група. Всеки депутат носи отговорност за това какво изразява като мнение или позиция. Смятам, че той е един от цветистите ни депутати. Факт е, че той не си мери езика, дори в парламента. Народното събрание е място, което трябва да се уважава и всеки трябва да си преценява приказките и да работи професионално”, заяви Менда Стоянова.

"Пресслужбата на Министерски съвет е задължена да отразява различни позиции на премиера и вицепремиера. Тя е разпространена като позиция на Валери Симеонов, а не като позиция и решение на правителството. Той е част от кабинета, но в случая позицията е лично негова", каза Стоянова относно ултиматума на Валери Симеонов, искащ извинение от четири медии. 

"Мисля, че и Антон Тодоров, и Валери Симеонов са доста свободни в изказа си. Правят опити да иронизират като търсят явно по-атрактивна форма. Имено във вашето студио тази ирония мина границите. Затова и се получи целият този отзвук”, допълни Стоянова. 

„Народният представител е избран и единственият начин той да понесе отговорност е сам да си подаде оставката. Ние не сме хората, които можем да направим това”, коментира още Менда Стоянова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст