ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Цялостният ремонт на пл. “България” приключва през ноември

ремонт

През 2015 г. Столичната община започна ремонт на парка пред НДК, който е с обща площ над 60 дка. По време на изпълнение на строителните дейности беше констатирано, че площад "България" е в много тежко състояние и се нуждае от цялостен ремонт и изграждане на нова хидроизолация. Поради тази причина този подобект от около 12 дка не беше ремонтиран и беше изваден от проекта, който завършихме през 2015 г. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на място на обекта заедно със заместник-кмета по направление екология Йоана Христова и директора на дирекция "Зелена система" Димитър Данчев.

"В момента за пръв път се изпълнява ремонт на пл. "България" цялостно. Площадът не е бил ремонтиран цялостно от неговото построяване в началото на 80-те години на миналия век. Предвижда се ремонтът да бъде завършен през ноември. Работи се в срок. При благоприятни атмосферни условия строителните работи трябва да приключат в средата на месец ноември. В момента се полагат нови гранитни плочи", обясни Фандъкова.

Тя подчерта, че визията на площада напълно се запазва, но се обновява пешеходното пространство. Ремонтират се стълбищата, парапетите. Инвестицията е от бюджета на Столичната община.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст