ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Явор Нотев: КСНС не беше провал, правителството не бойкотира президента

Парламент Явор Нотев

Заместник-председателят на парламента и депутат от "Атака" Явор Нотев коментира проваленото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев. Нотев смята, че не може да става дума за бойкот или саботаж от страна на управляващите. "Затова говори работата, която беше отметната в днешния ден", аргументира се атакистът.

Той сподели, че е изненадан от коментарите на Корнелия Нинова, според която закъснението на премиера Бойко Борисов и отсъствието на вицепремиери и министри от кабинета са бойкотирали работата на КСНС. Според юриста закъснението на премиера Борисов е било логично. "Имаше много протестиращи пред Министерския съвет. Не си представям как Бойко Борисов би се придвижил, без да се спре и да говори с тях. Пристигането на премиера беше в първия възможен за него момент. Той участва абсолютно градивно и нормално в КСНС", допълни Нотев.

От думите му стана ясно, че той е бил упълномощен да присъства на "Дондуков" 2 от съпредседателите на "Обединени патриоти" – Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. "Имаше покана за един участник от наша страна. Аз приех ангажимента да участвам, защото е строго юридическа темата, която се обсъждаше", уточни зам.-председателят на парламента пред bTV.

Атакистът коментира и оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров. "Този акт не се гласува. Това е акт на волеизявление. Аз лично ще гласувам за оставката на Антон Тодоров", каза Явор Нотев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст