ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Над половин тон контрабандни перилни препарати в лек автомобил откриха митническите и гранични служители на ГКПП Лесово

контрабанда перилни препарати

Недекларирани 419 опаковки с перилни препарати, омекотители, шампоани и други артикули за бита с общо тегло над половин тон иззеха  гранични и митническите служители на ГКПП Лесово от лек автомобил с българска регистрация. Колата е влязла в страната от Турция през ГКПП Лесово на 5 октомври 2017 г. сутринта. Митническите и гранични служители на ГКПП Лесово предприели съвместна проверка на автомобила по искане на служителите от „Гранична полиция“. 

При инспекцията, те открили в багажника на автомобила и в чанти в купето на колата рекордно количество недекларирани перилни препарати от различни марки и в различни опаковки, омекотители, шампоани, ароматизирани води и други препарати за бита.  Общо над 514 кг са иззетите контрабандни стоки. Установено е, че те са собственост на един от пътниците в автомобила, част от недекларираните артикули били покрити и сред личните му вещи.

Срещу нарушителя – български гражданин с адресна регистрация в област Разград,  е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.  

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст