ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вегани изпочупиха барбекюта в пловдивски парк

вегани

Вегани изпочупиха барбекютата в пловдивския парк „Лаута” в знак на протест срещу яденето на месо. 

Скарите са изпочупени, а до тях е написано със спрей "Месото е жестокост", "Месото носи болка", "Месото е страдание", съобщи Би Ти Ви.

Миналата седмица протестиращи вегани направиха пред Министерски съвет пърформанс, в който символично бе обръсната главата на една от протестиращите, за да покажат какво се случва с животните. Те поискаха оставката на земеделския министър Румен Порожанов. 

От  Българския вегански съюз настояха  Порожанов да се оттегли заради бездействието на ведомството по отношение на защитата на животните.  

„Пресъздаваме реалността. Животните умират по един особено мъчителен начин. Кожата им се смъква от тялото, докато много от тях са живи. Така нареченият хуманен начин за тяхното умъртвяване е в едни газови камери, но много от тях оцеляват и се одират, докато са живи. Така, че това е една изключително варварска процедура, ненужно насилие, една ненужна жестокост. Ние искаме да покажем какво се случва с животните, защото много хора не знаят“, обясни председателят на Съюза Никола Донев.

Снимка: Би Ти Ви

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст