ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Виждали сме много политици, паднали от столчето на властта

виктор николаев

Искам да благодаря на всички, които подкрепиха журналистиката – не просто мен или предаването. Това, което видяхме, не беше подкрепа, а лавина. Изпод руините на българската журналистика – срутвана и блъскана от доста време, тръгна лавина. Това водещият в Нова телевизия Виктор Николаев по повод скандала, който се разрази в петък заради коментари на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиера Валери Симеонов. Те заплашиха журналиста с уволнение, защото им задал неудобни въпроси. 

„От реакциите след предаването в петък разбрах едно. Вие дадохте знак на журналистите, на политиците, на собствениците на медии и бизнеси, че искате в България да се задават свободно въпроси. Добри или лоши за някого, остри, спорни, но най-вече – зададени. Без претенции, без страх, без да се изживяваме нито като жертви, нито като кандидати за „Пулицър”. Не очаквайте да удряме шамари или да гоним от студиото някой, който ви е възмутил или разочаровал. Ние задаваме въпроси, а всеки сам преценява как да отговори, как да реагира и какво да каже. Що се отнася до това кой говори от студиата – управляващи, опозиция. Всички ние носим отговорност кого избираме, кой е в политиката и когато е там, ние сме длъжни да питаме. Ще се опитаме да продължим да го правим. Колкото до столчетата – виждали сме много политици, паднали от столчето на властта. Не забравяйте, че тези столчета ги давате вие и може да ги премествате – зависи от вас”, каза Виктор Николаев.

По-рано вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че е обиден и ще заведе дела в съда. Той беше поставил 24-часовия ултиматум към Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР и той вече изтече.

"Използването на думата "ултиматум" в случая е неуместно, тъй като се опитах да дам срок на медиите да ми се извинят, след като прекрачиха закона и не отразиха позицията ми по скандала от петък. Освен това, във въпросния разговор с журналиста Виктор Николаев се опитах да направя нещо, което правят всички гости в телевизионните студиа – да изложа онова, което аз искам зрителите да чуят, не просто да отговарям на въпросите на водещите", категоричен бе Валери Симеонов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст