ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Владислав Горанов: Антон Тодоров си направи дебелашка шега

х-л Балкан 25 години АББ Асоциация на българските банки... Владислав Горанов

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров си направи дебелашка шега в разговора с телевизионния водещ Виктор Николаев. Това коментира в предаването „Тази сутрин” по bTV финансовият министър Владислав Горанов. „Беше малко извън контекста на разговора и се получи неразбиране на това, което е искал да каже Тодоров. Той има много цветист език и го използва във всякакви ситуации. Не може да му се отрече, че понякога е доста оригинален, но в случая не уцели нито мястото, нито начина, по който да се пошегува с Виктор Николаев”, отбеляза Горанов.

„Ако гледаме буквално думите, заплаха имаше, но ако ги гледаме в контекста и смисъла, който е искал да вложи Антон Тодоров, не го разбирам така. Той е един изключително ерудиран мъж и не би си позволил в ефир да изкаже такава заплаха. Подобни заплахи не се правят в ефир”, отбеляза министърът. По думите му така или иначе позицията на Антон Тодоров е неприемлива. „Не може да искате от мен да го защитавам”, подчерта Горанов.

Министърът подчерта, че той, както и ГЕРБ, се разграничават от поведението му в ефира.

Антон Тодоров остава като народен представител от гражданската квота на ГЕРБ, категоричен беше Горанов. „В българския парламент има хора с обвинения, които стоят, ние говорим дали острият език и неуместните шеги на Тодоров трябва да го извадят от политиката. Дайте да се държим сериозно”, призова Горанов.„Не съм нито морален стожер в партията, нито в правителството”, отбеляза Горанов, който каза, че е бил учуден от нагнетяването на напрежението по темата.

Разговорът на Николаев с вицепремиера Валери Симеонов пък му се е сторил още по-безобиден от този с Антон Тодоров. Впоследствие реакцията на Симеонов е по-острата, каза Горанов. „Той вероятно има своите аргументи, но няма навика да се отчита пред мен”, посочи министърът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст