ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Привлякоха като обвиняеми и задържаха за 72 часа трима за убийството в Луковит

Човек с белезници

Окръжна прокуратура – Ловеч привлече като обвиняеми трима мъже за убийството на свой съгражданин,  извършено в петък в  гр. Луковит. С постановление на наблюдаващ прокурор те са задържани за срок от 72 часа. Днес прокуратурата внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на тримата извършители.

Окръжна прокуратура – Ловеч е привлякла в качеството на обвиняеми Красимир К. /на 35 години/ Самир Р. /на 22 години/ и Веселин К. /на 24 години/, всички от гр. Луковит, затова че на 06.10.2017  г., около 22:00 -22:30 ч., в гр. Луковит, умишлено умъртвили    Калоян К. /на 29 години/. Престъпление по чл.115 от НК.

От проведените първоначални и неотложни следствени действия е установено,че вечерта на  посочената дата лицата Красимир К., Самир Р. и Веселин К.,  се намирали в дома на единия от тях на гости и се черпели. В посочения час край жилището преминал лек автомобил, в  който се возел пострадалия и спрял недалеч от жилището, в което били тримата. Последните отишли при пострадалият и започнали да му нанасял побой.  Вследствие на побоя Калоян К. получил тежка черепно-мозъчна травма, вследствие на която по пътя за болницата починал. Според предварителни данни черепно-мозъчна травма е причинена от удар с твърд предмет. Причина за инцидента са стари дразги между пострадалия с единия от обвиняемите.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч  действията по разследването продължават.

Предстои съдът да се произнесе по искането на прокуратура за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.                         

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст