ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ИМЕНА

Министерски съвет Владислав Горанов

Ваня Василева, която през последните седем години заемаше поста изпълнителен директор и председател на wправителния съвет на "Токуда Банк" АД, напуска оперативното ръководство на финансовата институция. Тя ще продължи да работи в тясно сътрудничество с надзорния съвет на "Токуда Банк" като външен консултант.

Министърът на финансите Владислав Горанов се срещна с европейския комисар по въпросите на бюджета и човешките ресурси Гюнтер Йотингер в рамките на официално му посещение в България. По време на срещата бяха обсъдени приоритетите в бюджета на Европейския съюз след 2020 г. – преди предстоящия дебат по Многогодишната финансова рамка, както и Българското председателството на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 година.

Ръстът в икономиката трябва да идва от сектори с висока добавена стойност – нови технологии, нови продукти, които имат добра цена. Това заяви председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова. Категоричното й мнение е, че нискоефективни производства няма как да реализират високи приходи.

В проекта за бюджет за следващата година виждам една малко по-разхлабена политика, защото съм от хората, които гледат от макрониво. Това каза финансистът Любомир Дацов. Той обясни, че политиците се опитват да изпращат послания от типа: "Ние се опитваме да се грижим за еди-коя-си социална група." В случая според мен е важно не някой да се грижи за мен, а аз да мога ползотворно да се грижа за себе си. Всъщност това е важно и за огромната част от хората и бюджетът трябва да може да създава такива условия, посочи Дацов.

Излишъкът никак не е важен, напротив – спокойно могат да се залагат дефицити и да се измества консолидацията на бюджетните финанси напред във времето, без тя никога да се случва. Това пише в анализ на Десислава Николова от екипа на Института за пазарна икономика. Според нея именно това е твърдият курс на министъра на финансите Владислав Горанов, към който министерството стриктно се придържа в бюджетните си рамки.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст