Президентите на най-мощните бизнес организации идват у нас

лиляна павлова

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова се срещна днес с членове на Българската стопанска камара, на която представи приоритетите на председателството и получи подкрепата на бизнес организацията.

„Водени от волята, от желанието за добро сътрудничество и диалог в рамките на страната с всички работодателски, браншови организации и неправителствения сектор, направихме над 30 обществени обсъждания на приоритетите на Българското председателство. Предстоят още много нови срещи и дискусии, за да получим обратна връзка от вас“, заяви министър Павлова пред представителите на БСК.

Тя подчерта, че сме дали много важна заявка – Българското председателство да остане в историята не само с това, че е първо за нас. По тази причина България ще работи за повече единство, повече солидарност, повече сигурност и стабилност в Европа, каквато днес ни е необходима повече от всякога.

„Правим тази заявка и с протегната ръка към нашите партньори и приятели от Западните Балкани“, посочи министър Павлова. Тя добави, че трябва да повярваме в себе си и в нашите приоритети. „Да покажем, че сме тези, които могат да дадат баланс, бъдем мост между ЕС и да дадем европейската перспектива за Западните Балкани, да бъдем сигурният и надежден партньор на Европа“, каза още министър Павлова.

По време на срещата с нея членове на БСК дадоха конкретни предложения за сътрудничество и партньорство в името на успешно първо Българско председателство на Съвета на ЕС.

В името на националната кауза трябва да се обединим и да сме единни, категорични бяха изказванията по време на срещата. Изпълнителният председател на БСК Божидар Данев посочи важните събития от календара на Българското председателство, които се организират с помощта на камарата.

„Сред тях е срещата на Съвета на президентите на членовете на Business Europe, която ще се проведе през май 2018 г. Тогава в София ще пристигнат 40 президенти на най-мощните бизнес организации в Европа, за да обсъждат проблемите с уменията на работната сила и предизвикателствата пред пазара на труда в условията на дигитализиране на икономиката“, заяви г-н Данев. Той благодари на министър Павлова за цялата й подкрепа и за осигурената възможност резиденция „Бояна“ да се използва за форумите, организирани от БСК в рамките на председателството.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст