Възобновиха коалиционните преговори в Германия

германия ямайка

Представители на партиите, които преговарят за съставянето на правителствена коалиция в Германия, се събраха снощи в Берлин, само няколко дни след като отложиха преговорите си заради разногласия по темата бежанци, съобщи ДПА.

Не е ясно какво точно е било обсъждано на продължилата близо три часа среща между представители на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел, Християнсоциалния съюз (ХСС), Свободната демократическа партия и на "Съюз 90/Зелени ".

На срещата им в четвъртък те не можаха да се споразумеят за бежанската политика. Консервативният ХСС си държи на искането за таван на броя на бежанците, влизащи в Германия, докато зелените искат бежанците да имат правото да доведат семействата си в Германия, разказаха пред ДПА участвали в разговорите.

Днес малка група преговарящи планират да обсъдят образованието, цифровото развитие, трудовите въпроси, пенсиите и здравеопазването. Следобед по-голям контингент от над 50 души ще се съберат да обсъдят постигнатия досега напредък в коалиционните преговори.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст