50 полицаи и прокурори ще получат наградата, която носи името на италианския магистрат Джовани Фалконе

Община Благоевград

За девета поредна година на официална церемония в Благоевград ще бъдат връчени наградите за прокурори и полицаи „Джовани Фалконе“, сочи БНР.

Събитието ще се проведе от 11:00 часа в зала „22 септември“. Началото ще бъде поставено от емблемата на Пиринския край – Ансамбъл „Пирин“. За наградите в Благоевград специално ще пристигнат Н.Пр. Стефано Балди, посланик на Италия, Никола Гратери – италиански магистрат, посланикът на Румъния Йон Гъля и консулът на Румъния, министри, шефове и представители на ГДБОП, Специализираната прокуратура, прокурори и съдии от цялата страна.

Целта на конкурса е да бъдат подпомогнати усилията на магистратите и полицаите, които с риск за живота си защитават обществените интереси и авторитета на професията си, както и да се съдейства за намаляването на криминални прояви.

Джовани Фалконе е италиански прокурор и известен борец срещу мафията в Сицилия. След дълга и забележителна кариера е убит от сицилианската мафия, заедно с жена му и 3 техни телохранители, на магистралата край град Капачи през 1992 г., съобщи Пресцентърът на Община Благоевград.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст