Граждани искат оставката на Валери Симеонов. Ще протестират с тениски

Валери Симеонов

Гражданската инициатива настоява за оставката на вицепремиера Валери Симеонов с протест с тениски. Причината е езикът, който Симеонов използва. За БНР адвокат Даниела Михайлова, която е част от тази инициатива, каза: Смятам за недопустимо, аз както и мнозина от моите колеги, начина, по който той се изразява в публичното пространство, като обществена фигура, като член на парламента преди това и като заместник министър-председател в момента. Езикът на омразата е бич за всяко съвременно общество и е проблем, който е в състояние да генерира редица опасности. Поради тази причина трябва да бъде избягван от цялото общество, а това няма да стане докато публичните фигури в това общество не се научат да го избягват", сочи Радио-Варна.

Проблемът наистина е много сериозен, отбелязват протестиращите. Той е отразен и в цялото ни медийно пространство и в същност, това срещу което ние протестираме в момента, е, че не виждаме никаква ответна реакция. Единствената ответна реакция, която забелязахме е от самия господин Симеонов, но тя е в посока, тъкмо обратна на тази , която бихме видели в едно истинско демократично общество., където след подобен случай действително би било редно да последва оставка.

Михайлов обясни какво очакват протестиращите: "Очакваме отговор от страна на ръководителя на правителството , на  премиера, и се надяваме да получим такъв. Имаме намерение да продължим протестира си докато не получим удовлетворителен отговор".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст