Николай Петров засегна две силни и влиятелни лобита

валери симеонов бисер петков

Вицепремиерът Валери Симеонов защити министъра на здравеопазването Николай Петров, който вчера подаде оставка.

Симеонов заяви, че "цялата биография на проф. Петров била хвърлена в мръсния канал, а името му  – похабено и обругано", след разследването на bTV , според което здравният министър в оставка дал две обществени поръчки на мъжа, от когото дъщеря му Руслана има дете.

Вицепремиерът смята също така, че до натиска върху Николай Петров се е стигнало, тъй като той е засегнал нечии икономически интереси в медицинските среди. 

"Ще ми се това мероприятие да е от икономически засегнатите кръгове в медицинските среди, а именно, да не забравяме, че за следващата година г-н Петров в качеството си на министър на здравеопазването прокара забрана за откриването на нови лечебни заведения и регистрирането на нови лекарства. Тук има две огромни лобита, изключително силни и влиятелни с много средства зад тях. Едното е фармацевтичната мафия, а другото – лекарската мафия, защото здравеопазването изключително тежко се ощетява и се краде в България", обясни Валери Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Симеонов обаче допуска и друг вариант, довел до оставката на Николай Петров – "упражняване на влияние от медиите". 

"България в последните години се управлява от две телевизии – bTV и Нова телевизия. Ако това е поредният опит за упражняване на влияние, опияняване от медийна власт, това е лошо, защото в този случай bTV се изявява като инфантилен дебелак с определени ментални отклонения, пуснат в порцеланов магазин, който не знае какво прави", не спести критики вицепремиерът, който води собствена война с медиите.

Валери Симеонов уточни, че и срещу него е имало такава безпрецедентна медийна атака, след участието му в Нова телевизия. Той съобщи, че след като не е получил извинение ще осъди медиите, а жалбите му вече били подготвени. 

"Всеки политик трябва да действа като мен", препоръча вицепремиерът. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст