ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БАКБ и “Инвестбанк” с оферти за ТБ ”Виктория”

Търговска банка Виктория ЕАД

"Българо-американска кредитна банка" АД и "Инвестбанк" АД са подали обвързващи оферти за покупка на 100 процента от капитала на търговска банка "Виктория" ЕАД, съобщиха синдиците на "Корпоративна търговска банка".

Това е поредният опит да бъде продадена „Виктория“, която бе купена от КТБ само няколко месеца, преди да бъде затворена. Към 30 юни 2016 г. активите на малката банка са оценени на 137.3 млн. лв., пасивите – на 95.4 млн. лв., а собственият капитал е 41.8 млн. лв.

На 31 октомври 2017 г. приключи третия етап от процедурата по продажба на 100% от капитала на ТБ „Виктория” ЕАД и цялостната експозиция на едноличния собственик на капитала към банката – КТБ.Отпаднали са „Вабо Интернал” АД и групата инвеститори, действащи съгласувано – Kerbler Holding GmbH, Imfarr Beteiligungs GmbH и Green Finance GmbH.  През март БНБ отказа на „Търговска банка Д“ да придобие банка „Виктория. Според Централната банка, това не би гарантирало на „Виктория“ създаването на устойчив бизнес модел и би изисквало постоянна капиталова и ликвидна подкрепа от банката – собственик.  В момента ТБ „Виктория“ е 100% собственост на Корпоративна търговска банка. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст