ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бенефициент, декларирал неверни данни и ползвал неистински официални документи с цел получаване на средства от европейски фонд, с пробация

съд благоевград

Окръжна прокуратура – Благоевград е сключила споразумение с В. М., обвинен за извършени от него престъпления по чл.248а, ал. 2 и по чл. 316, вр. чл. 308, ал.,1 от НК.

Подсъдимият В.М. два пъти – на 28.11.2012 г. и на 06.12.2013 г., ползвал неистински официални документи – Удостоверение за наличието или липсата на задължения, привидно издадени от ТД на НАП София, офис Благоевград.

На 06.12.2013 г., в гр. Благоевград, подсъдимият М., декларирайки, че няма задължения към Републиканския бюджет, представил пред служител в Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие” гр. Благоевград, неверни сведения в Заявка за второ плащане от 06.12.2013г. С действията си В.М. целял да получи средства от фондове, предоставени от Европейския съюз на българската държава, осигурени от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони по мярка 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г. В действителност обаче към датата на подаването на сведенията той имал задължения в размер на 121.92 лева.

След одобрено от съда споразумение на В.М. е наложено наказание пробация за срок от една година със следните мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес и включване в програма за обществено въздействие.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст