ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Наши производители изработват подаръците за делегациите за европредседателството

павлова

Депутатите от „Обединени патриоти“ поставиха въпроса за възможностите за рекламата на България и нейните природни и културни богатства по време на българското председателство на Съвета на ЕС. Това стана днес по време на среща, на която министър Лиляна Павлова представи пред депутатите приоритетите на българското председателство.

„Българските продукти ще бъдат представяни индиректно по време на цялото ни европредседателство“, посочи министър Павлова.

Български производители ще шият и изработват подаръците, стана ясно още от думите й. В това число ще се използва и възможността за представяне на регионите – в темата за Черно море, например ще бъде включена възможността за представяне на Варна и Бургас. В тази за Западните Балкани – Благоевград. От 24 заседания – 15 ще бъдат изнесени извън София, в градове като Пловдив, Велико Търново и Русе. Фотоси, албуми и клипове ще допълват възможностите за популяризиране на България.

По време на срещата министър Лиляна Павлова потвърди готовността на страната ни, очертавайки програмата. Тя ще бъде представена окончателно през декември. „В този процес парламентарното измерение на българското европредседателство е много важно“, посочи министър Павлова. Шест са събитията, включени в парламентарното измерение.  Предстои обсъждането им да влезе в Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове на 8 ноември, а на 17 ноември българското председателство и парламентарното му измерение ще бъдат обсъждани в пленарна зала.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст