ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Транспортното министерство подкрепи учредяването на българска автомобилна камара

Ивайло Московски - Министър на транспорта

Подкрепяме всички усилия за учредяването на Българска автомобилна камара, в която да членуват всички превозвачи. Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски по време на публично представяне на проекта на Закон за българската автомобилна камара.

"Министерството е изразило своето становище, че за развитието на автомобилните превози е хубаво да има единен субект, който да отговаря за политиките, които се реализират от бранша. Основната част от дебата е между браншовите организации, така че да се постигне баланс между всички интереси и да има справедливо отношение към всички членове. Такава камара ще създаде възможност за формирането на по-ясни правила, по които да работим и ще подобри в пъти съвместната ни дейност", отбеляза Московски.

По думите му подобна практика съществува и в други страни от ЕС и е една полезна крачка за по-доброто функциониране на взаимоотношенията между държавата и бизнеса.

Идеята е да бъде създадена браншова камара на автомобилните превозвачи. Тя ще издава книжки и лицензи.

Инициативата е на народните представители Станислав Иванов, Иван Вълков и депутати от парламентарната група на ГЕРБ.

Като цяло автомобилистите са за идеята, но са скептични, че ще успеят да се обединят. Имат известни резерви и по правомощията на камарата. Те се обявиха срещу безхаберното лицензиране и поискаха преди да се създава камара да се провери кой кой е в сектора.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст