ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Окръжeн съд Сливен задържа в ареста мъж, обвинен в извършване на телефонна измама

Към затвора

След внесен протест на Районна прокуратура – Сливен  Окръжният съд в града определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ангел Д. (на 24 г. от с. Градец, общ. Котел). Той е обвинен за това, на 26.10.2017 г. в гр. Сливен, в съучастие като помагач с неустановено по делото лице, с цел да набави за себе си и неустановеното лице имотна облага, поддържал заблуждение у жена от гр.Сливен и с това й причинил имотна вреда в размер на 2 760 лв. – престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 4, вр. ал. 1 от НК.

С това определение Окръжният съд в града уважи протеста на Районната прокуратура срещу решението на предходната съдебна инстанция, която бе определила мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо Ангел Д.

Според прокурора, налице е обосновано предположение, за това че Ангел Д. е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинението. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че от събраните по делото доказателства се налага извода, че това не е единична проява, а системна дейност извършена от обвиняемия в продължителен период от време. Той е заловен в момента на получаване на сумата предмет на телефонната измама, което  потвърждава извода, че обвиняемият е извършил деянието което се характеризира с висока степен на обществена опасност, тъй като през последните години такива престъпления са с голям обществен резонанс. Тези факти мотивират извод у прокурора, че съществува реална опасност Атанас Д. да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Окръжен съд – Сливен е окончателно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст