ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От Хасково поискаха оставката на Валери Симеонов, разследвали го за връзки с терористи в Азербайджан

председателят на ПП НФСБ Валери Симеонов - пресконференция на тема: „Защо ГЕРБ и БСП крадат програмата на НФСБ?“

Бивши активисти на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) на вицепремиера Валери Симеонов поискаха оставката му на пресконференция в Хасково. В областния град пристигнаха знакови лица от партията – Велизар Енчев, Димитър Байрактаров, бивши областни и общински координатори на НФСБ, в ключително от Бургас, откъдето тръгва партията, сочи Haskovo.net.

В специално обръщение бившите активисти заявяват, че над 80 процента от членовете на партията, както и цели структури, са напуснали. “В знак на протест срещу предателството на лидерите на НФСБ оставки подадоха (или силово бяха отстранени) областните ръководства в София, София-област, Бургас, Шумен, Враца, Русе, Плевен, Търговище, Хасково”, пише в обръщението. В тези региони НФСБ вече не съществува, заяви Димитър Байрактаров.

Той допълни, че голямата лъжа за 300 лева минимална пенсия е голямата измама на лидерите на патриотите.

Бившият областен координатор на Бургас Ангел Божидаров пък разказа от първо лице истината за предизборната агитация на НФСБ за минималната пенсия. “Валери Симеонов присъства на 12 предизборни събрания в област Бургас. Седях до него. Той заявяваше: “Независимо кой ще спечели първото място на тези избори – ГЕРБ или БСП, прогнозите са, че Обединените патриоти ще са трети. Когато ни поканят за разговори след изборите, ще стоим прави и когато ни попитат защо не седнем, ще заявим: когато подпишете за 300 лева пенсия, ще седнем и едва тогава ще преговаряме”. Лъжа е, че обещанието е било за края на мандата. Доживях на 57 години да излъжа 80-годишната си майка”, допълни Ангел Божидаров.

Димитър Байрактаров пък заяви, че вицепремиерът Валери Симеонов е разследван в Азербайджан за контакти с терористички организации. Българската прокуратура е получила съдебна поръчка от тамошните власти във връзка с тежки обвинения по два члена от азерския наказателен закон – за контакти с терористични организации. Съдебната поръчка е от юли миналата година. Самият Байрактаров вече е бил разпитван в столичното следствие по тази преписка, но не даде подробности заради следствената тайна. По думите му самият Валери Симеонов е отказал да се яви на разпит.

Байрактаров допълни, че заедно с Ангел Божидаров са били членове на Националния политически съвет на НФСБ и бе категоричен, че висшият орган на партията никога не е вземал решение за коалиция с ГЕРБ.

Коалирането с ГЕРБ, които до изборите бяха наричани “олигархична партия”, е сред основните причини за напускането членове на НФСБ, заяви Велизар Енчев.

Бившият областен координатор на Хасково Кръстьо Кръстев пък заяви, че над 20 структури от региона са напуснали НФСБ и го подкрепят.

Според бившите активисти подобни процеси текат и във ВМРО и Атака. И призоваха хората да напускат тези партии заради лъжите и предателството на лидерите им.

В отговор на журналистически въпрос Димитър Байрактаров посочи, че алтернатива има и се водят разговори за създаване на нова патриотична организация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст