ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пентагонът: Само сухопътна инвазия може да спре Северна Корея

пентагон

Единственият начин севернокорейската програма за ядрени оръжия да бъде гарантирано унищожена е сухопътна инвазия, заявява Пентагонът в писмо до US конгресмени.

Писмото е отговор на Майкъл Дюмонт, заместник-директор в Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, на запитване на двама членове на Камарата на представителите – демократите Тед Лу и Рубен Гайего, поискали оценка за очакваните човешки и материални загуби и възможните военни операции в случай на конфликт със Северна Корея, съобщава Ройтерс.

"Единственият начин да се локализират и унищожат с абсолютна сигурност всички компоненти на севернокорейските програми за ядрено оръжие е чрез сухопътна инвазия", посочва Дюмонт в писмо от 27 октомври, публикувано на официалния сайт на Тед Лу. 

Поверителен брифинг е най-подходящото място за подробно обсъждане на капацитета ни да противодействаме на способността на Северна Корея да отвърне с ядрено оръжие и да елиминираме севернокорейските ядрени оръжия, скрити в дълбоки подземия, се казва в писмото. 

В него се отбелязва също, че Пхенян може да отговори с биологическо и химическо оръжие, подробностите за които е най-добре да се обсъдят също в поверителна обстановка. 

На въпроса за жертвите Дюмонт посочва, че броят ще зависи до голяма степен от характера, интензивността и продължителността на евентуална севернокорейска атака. 

Той отбелязва, че в Сеул живеят около 25 милиона души, а той се намира на едва 50-ина километра от демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст