ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Торов завод и ВиК са с наказателни постановления заради наднормени отпадни води

РИОСВ-Бургас

РИОСВ – Хасково е съставила наказателни постановления от 3000 лева на торов завод и от 1000 лева на ВиК – Хасково за изпускане на отпадни води над установените норми, съобщи в отчета си за октомври екоинспекцията. Тя е извършила през месеца 165 проверки на 157 обекта. Дадени са били 86 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са били 10 акта, наложена е една санкция и са издадени 3 наказателни постановления на стойност 3 100 лева.

Изготвени са били 5 акта за нарушения по Закона за биологичното разнообразие, три от които за несъгласувани инвестиционни предложения и две за липса на разрешителни по Регламент на ЕС за внос и за износ на алигаторови и кайманови костенурки.

Наложена е била месечна санкция от 1610 лева на месопреработвателно предприятие в село Вълкович, община Джебел за изпускане на отпадъчни води в дере, които не отговарят на индивидуалните емисионни ограничения в разрешителното за заустване.

Почистени са били две нерегламентирани сметища в Кърджали и едно в село Радиево, община Димитровград. Акценти в контролната дейност на инспекцията през изминалия месец са били проверките за пуснати на пазара полимерни торбички. Те ще продължават и през ноември, предупреждават от инспекцията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст