ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

За броени часове криминалисти разкриха извършител на тежко престъпление в София

кат

За броени часове криминалисти разкриха извършител на тежко престъпление в София. Подробности за проведените професионални действия на криминалисти от СДВР оповестиха директорът на СВДР старши комисар Ивайло Йорданов и прокурор Емилия Русинова – административен ръководител на Софийската градска прокуратура.

На 4 октомври, около 13.05 часа, в полицията постъпил сигнал за открито тяло в столичния кв. „Павлово“. На адреса незабавно били насочени екипи на  полицията, които установили смъртта на 51-годишен мъж. При процесуално-следствените действия по тялото били открити над 20 порезно-прободни рани.

„Начинът на извършване на престъплението и обстоятелствата, при които е осъществено, ни насочи към версията, че извършител може да е близък човек“, обясни старши комисар Иванов. В резултат на незабавните оперативно-издирвателни действия с полицейска мярка до 24 часа бе задържан синът на жертвата – С.Н. /24 г./. Има данни, че преди да извърши тежкото престъпление той е употребил наркотични вещества – допълни директорът на СДВР и уточни, че вероятната причина за убийството са влошени семейни отношения.

С постановление на наблюдаващ прокурор на младия мъж е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа – съобщи прокурор Русинова. Тя посочи, че му е повдигнато обвинения за престъпление по чл. 116 от НК.  По думите й, действията на извършителя са били умишлени, като това се установява и от направените от него пълни самопризнания. Разследващите са открили изхвърлените дрехи, които е носил в нощта на убийството, и оръжието на престъплението.

Предстои прокуратурата да поиска на 24-годишния мъж да бъде наложена постоянна мярка за задържане. Действията по разследването продължават.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст