ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

СГС пусна от ареста обвинения за убийство Йоан Матев

сгс

СГС пусна от ареста обвинения за убийство Йоан Матев. За втори път в рамките на по-малко от месец обвиняемият за смъртта на 15-годишния Георги Игнатов настоя пред Софийския градски съд да го пуснат от ареста.

Мотивите са, че между последното произнасяне на съда и днешното е изтекъл 8-месечният максимален срок за задържането му под стража, който за случая с Йоан Матев е по-кратък, защото на 2-ри юни 2015 година, когато Георги беше убит в Борисовата градина в София, той е бил непълнолетен, тоест за него се прилагат срокове за задържане и наказания, различни от тези за пълнолетни.

Прокуратурата обаче смята, че Йоан Матев трябва да остане в ареста, защото на свобода може да се укрие, както успя да го направи почти две години до задържането му този февруари. И още – от държавното обвинение твърдят, че Йоан и защитата му чрез процедурни хватки бавят края на разследването.

Затова и на Матев ще бъде назначен служебен защитник, каза ръководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова: Законът дава възможност на обвиняемия да организира защитата си по начин, по който прецени. В много случаи обвиняемите злоупотребяват с тази възможност, като превратно тълкуват правата, които законът им дава.

Матев беше задържан почти две години след смъртта на Георги в Борисовата градина и беше обвинен в убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст