ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Зони без автомобили за председателството

задръстванеколитрафик

МВР е на финалната права, за да изпълни мерките за сигурност по време на българското председателство на Съвета на Европа от януари 2018 г., стана ясно тази седмица. Според вътрешния министър Валентин Радев ведомството прави всичко възможно системите за сигурност за председателството да заработят преди Нова година. Това е наложително, за да се тестват поне месец. Радев уточни, че вече са изяснени маршрутите, по които ще се придвижват участници и гости. Подсигурени са териториите около НДК, Техпарк, хотел "Маринела" и пътят до летището. 

Има известно забавяне, тъй като доскоро са вървели обществените поръчки, свързани с някои от системите за сигурност. "Тестването на част от системите за председателството е започнало, но има някои поръчки, които не са довършени. Има си правила за обществените поръчки, които ние спазваме, и това леко ни отдалечава в сроковете, но само за една или две обществени поръчки. Всичко останало вече работи", заяви Радев. Една от системите ще бъде окончателно довършена през януари, за да се спазят предписаните от Закона за обществените поръчки срокове. 

МВР-шефът разкри, че Центърът за видеонаблюдение, който МВР изгражда, вече е свързан с този на Столична община. Камерите ще останат свързани и след приключване на председателството, уточни Радев. Вътрешният министър призова столичани към повече търпение, тъй като ще има затруднения, които ще бъдат съобщени предварително. Радев обеща ограниченията да не бъдат големи. Засега са очертани зоните без автомобили – около НДК, хотел "Маринела" и трасето около Техпарка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст