80 на сто дебили, а двайсетте?

Иво Христов БСП

Проста екстраполация! Осемдесеттте процента дебили би трябвало да могат да бъдат пренесени и върху депутатите от БСП, нали така? Ако са 100 например, 80 от тях са дебили, а 20… не?

Ама понеже в парламента бесепарите са 80 като бройка, значи ли това, че всички са дебили. Ако ли пък не, и трябва да пресметнем 80% от 80, тогава значи 64 души са дебили. Та да не го увъртаме повече – вие, другарю професор Иво Христов, към кои от тях се причислявате?

Една друга сметка. Някой беше казал, че "над 80% от нашия народ изразява симпатии към Русия и към водената от президента Путин политика…" Същото твърди и руският посланик Анатолий Макаров, според когото "80% от българите се определят като русофили"… А Иво Христов да твърди, че "80% от населението са дебилни и не могат да се подписват…"  Да не би да става дума за една и съща прослойка?

А проф. Христов от кои е? Абе, то е ясно, след като е несменяем гост на Волгин. Вземе ли колегата от БНР да пуска 20% повече американска музика, значи гост ще е другарят Христов, притежател на 80% от времето за анализи и коментари.  

И накрая да питам другаря Христов, така като експерт по ограничената дееспособност: "Аз дебил ли съм, или не съм?" Първите ми спомени са как тате ме удря по главата, а аз викам на мама: "Мамо, некой чука."

Сигурно затова доста по-късно, вярно само един път, ама гласувах за БСП.

Та, май, а?

Май да!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст