“Алтернатива за Германия” поиска сирийските бежанци да си ходят

германия имигранти бежанци

Германската партия "Алтернатива за Германия" призова живеещите във федералната република половин милион сирийски бежанци да се върнат в родината си. Партията заяви, че войната там почти е приключила и президентът Башар Асад е призовал бежанците да се приберат, предаде Ройтерс.

В предложение до парламента АзГ заявява, че новото германско правителство трябва незабавно да започне преговори със сирийските власти за споразумение за завръщане на бежанците в родината им.

"Това споразумение трябва да гарантира, че бежанците ще бъдат приети обратно в Сирия и настанени в безопасни райони", се казва в декларация на партията. Посочва се още, че Дамаск трябва да гарантира, че няма да преследва гражданите, които са избягали от военна служба.

В предложението на АзГ се казва, че децата на сирийските бежанци в Германия трябва да учат по сирийски учебни програми, или от сирийски учители, които вече живеят на германска територия или от учители, изпратени за целта от сирийските власти.

В декларацията, подписана от двамата лидери на АзГ Александър Гауланд и Алис Вайдел, се посочва още, че сирийското правителство трябва да сътрудничи с Германия за финансиране на репатрирането.

"Алтернатива за Германия" е третата по големина сила в новия Бундестаг, но предложението й едва ли ще получи подкрепа от традиционните партии, включително ХДС на канцлера Меркел, който отказва да работи с АзГ. Зелените, които се очаква да влязат в новата правителствена коалиция, водена от ХДС, заявиха, че предложението на АзГ е "безотговорно, нечовешко и безсърдечно".

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст