Кирил Ананиев: Не съм новото камикадзе на поста

Министерски съвет - заседание Кирил Ананиев

Още от днес започваме да работим с ускорени темпове по всички проблеми пред здравеопазването. Имам план за действие, който не предвижда нито 100 дни толеранс, нито 30 , просто започваме от днес. Надявам се още идната седмица да е готов с екипа ми. Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, веднага след като бе утвърден на поста от Народното събрание.

"Не съм новото камикадзе на поста, както ме предупредиха от опозицията при дебатите в пленарната зала. Знаете, че от много години работя в публичния сектор, в частност бюджета, занимавал съм се с бюджета на НЗОК, на МЗ, на целия сектор "здравеопазване". Днес сутринта, преди да дойда в Народното събрание, разговарях за пореден път с премиера Бойко Борисов", обясни Ананиев, цитиран от БТА.

Едно от направленията, в които новоизбраният здравен министър смята да насочи усилия, е да бъдат спрени кражбите в сферата. Мерките включват различни видове ревизии, засилване контрола – предварителния, текущия, последващия, внезапни проверки, особено на протоколите за скъпоструващите лекарства. Под лупа ще се гледат и предписването на медикаментите, аптеките. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст