Съдът в Хасково оправда бивш служител на ИА-АА, обвинен за вземане на подкуп

съд хасково

Окръжна прокуратура-Хасково ще внесе протест по постановената от Окръжен съд-Хасково оправдателна присъда спрямо Петър В., привлечен като обвиняем за това, че в качеството си на длъжностно лице поискал и приел дар, който не му се следва – престъпление по чл. 301 ал.2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 30 май 2015 г., Петър В., който бил инспектор в Регионална дирекция „Автомобилна администрация“-Хасково,  извършвал проверки на  автомагистрала „Марица“, близо до гр. Свиленград. Той спрял водач на турски камион, от който поискал и приел дар от 20 евро, за да не му извърши проверка.  На 31 май 2015 г. водачът публикувал заснет видеоклип под заглавието „Рушвет по пътя на завръщането“ в общодостъпен сайт в интернет, където имал регистриран профил.

Окръжна прокуратура-Хасково смята, че по делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на Петър В.,  заради което в законния срок ще внесе протест чрез Окръжен съд-Хасково в Апелативен съд-Пловдив срещу постановената оправдателната присъда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст