Табелите с еднакви цифри ще струват 2000 лева

авто номер

Желаещите да "закичат" колите си с регистрационни табели с еднакви цифри ще трябва да се бъркат двойно повече. Номерата с 4 еднакви цифри скачат от 1000 на 2000 лева, предвижда проект за изменение на Тарифа 4 за таксите, които се събират в системата на МВР по Закона за държавните такси, съобщават днес медиите.

Така ако някой например иска да регистрира автомобил, чийто номер да е 4444, ще трябва да плати 2 бона, преди да си получи табелките. Преди това, разбира се, ще трябва да попълни съответното заявление, а шефът на конкретното управление да му разреши. Промените са качени вече в интернет за обсъждане, а след това се очаква да се приеме в Министерски съвет.

Друго увеличение, което е заложено, е за т. нар. огледални и повтарящи се номера. До момента комбинацията от номер с цифри "аа-вв", „"ав-ва" и "ав-ав", където "а" и "в" са различни числа от 0 до 9, и за табели с регистрационен номер с комбинация от четири цифри по желание, струваше 50 лева. След промените цената ще скочи до 300 лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст