ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Голямо количество недекларирани дрехи задържаха на ГКПП Лесово

митница

10 820 артикули – текстил и обувки, задържаха митнически и гранични служители при съвместни проверки на ГКПП Лесово. Част от стоката е контрабанда, а друга е задържана по съмнение, че нарушава права върху търговски марки, сочи БНР.

Служители от митническа мобилна група откриха  7670 текстилни изделия, укрити в товарен микробус. Той е пътувал от  Турция за Украйна, а управляващия го румънец представил редовни документи за превозваната стока. При проверката се установява, че между описаните в документите стоки има и недекларирани 7670 броя облекла, от които 550 броя комплекти анцузи с логото на  „Adidas". За недекларираните стоки на шофьора ще бъде съставен акт за установяване на митническо нарушение. Контрабандните текстилни изделия са задържани, а за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

При друга съвместна проверка на митнически и гранични служители на ГКПП Лесово са открити недекларирани 1 900 броя облекла – долнища на анцуг, блузони, пуловери, халати, както и 1250 чифта спортни обувки с лого на запазени търговски марки. Стоката е била превозвана в товарен автомобил, като и тук щателната проверка установила, че между декларираната стока се превозват и 1900 недекларирани облекла, а други 1250 чифта спортни обувки, носят лога на известни марки.

Общото количество от 3150 артикула са задържани, за недекларираните стоки е съставен акт за установяване на митническо нарушение, а за нарушени права на интелектуалната собственост са предприети действия за уведомяване на правопритежатлите

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст