ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Хил клиник представи уникалната апаратура Fusion

клм

Каре

Мустаците са вече разпознавам символ, когато говорим за здравето на простатната жлеза. Движението, наречено Movember, започва от Австралия и бързо става популярно на всички континенти. Основната цел на кампанията е да привлече вниманието върху смъртоносното заболяване и да окуражи мъжете да се грижат повече за себе си. (някъде на страницата, обособено като каре)

Българските уролози традиционно се присъединяват към международната инициатива за мъжко здраве, позната като движението Movember. По повод кампания за превенция на рака на простатата бе организирана пресконференция с участието на специалиста образна диагностика доц. д-р Камелия Генова, патолога д-р Полина Данаилова и уролозите на Хил клиник д-р Фернандо Санча, д-р Александър Боцевски, д-р Георги Георгиев и д-р Горан Деримачковски.

Те представиха уникална апаратура – прицелна Fusion биопсия, която е незаменима в откриването на рака на простатата. Д-р Санча дори сравни иновативната техника със своеобразен „GPS“, който открива злокачествените тумори в жлезата.

Fusion биопсията е първа и единствена засега в България, тя представлява високотехнологичен хибриден метод и изисква участието на няколко вида специалисти.

 

Доц. д-р Камелия Генова – специалист ЯМР:

С възрастта в простата се развиват различни възли, някои от тях са доброкачествени, но други са злокачествени. Ние идентифицираме и позиционираме подозрителните възли и така урологът насочва точно биопсичната игла в него чрез  Fusion.

 

Д-р Георги Георгиев – уролог:

Въз основа на образа, подаден от ЯМР и образа на ехографския апарат набелязваме подозрителни зони и взимаме материал за хистологично изследване именно от тях. С това вероятността да се „пропусне“ карцином на жлезата се свежда до минимум.

 

Д-р Александър Боцевски – уролог:

Предимствата на 3D Fusion биопсията са неоспорими – тя с ненадмината точност открива раковите огнища. За пациента е напълно безболезнена, елиминира риска от инфекции, резултатите й имат висока диагностична стойност.

 

д-р Полина Данаилова – патолог:

При изследване на материала, взет при Fusion биопсия, разполагаме с много повече като брой и по-точни като разположение проби. В резултат на данните, които ние предоставяме урологът в последствие преценява обема на операцията, което е от ключово значение за излекуването на пациента.

 

Д-р Горан Деримачковски – уролог:

При установен категорично простатен карцином, който е в рамките на простатната капсула предприемаме радикална простатектомия. В нашата клиника тя се извършва по лапароскопски път, което прави операцията освен по-прецизна като хирургия и по-щадяща за пациента.

 

В клиниката вече са направили десетки фюжън биопсии с иновативната апаратура, която като с детектор открива рака на простатата. Вместо да пътуват зад граница българите имат възможността да проведат това важно изследване в наше болнично заведение на по-ниска цена, но с идентично качество.

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст