ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ИЗКУСТВОТО НА ЕЛЕГАНТНОСТТА В БИЗНЕСА

клм

Италианският дизайнер и стилист Алберто Веделаго е Maestro di eleganza за  делови мъже от различни сфери на бизнеса от цял свят, включително България. Той създава индивидуална елегантност за всеки мъж, като при персоналното ушиване на дрехата, се съобразява с неговата личност, не само с физическите размери. За своя външен вид му се доверяват политици, бизнесмени и световни знаменитости, а отскоро и Фабио Ламборгини. Алберто Веделаго в момента пише своята втора книга за изкуството на елегантността и как костюмът „прави“ пари. Ексклузивно за Banker Special Маестро Веделаго споделя съвети за стила на съвременния делови мъж, дава полезни насоки за избора на облекло в различни бизнес ситуации и отговаря на въпроса: Кои са тайните на качествено изработения костюм.

Елегантният мъж е този, който има свободата да се облича за свое удоволствие.  Не е важно да имаш и да носиш костюм, защото трябва, а да ти е приятно да го носиш. Да бъдем елегантни означава да се чувстваме комфортно в дрехите и да сме подходящо облечени за всяка ситуация.

Преди да пристъпи към избора на нов гардероб

Персонално създаденият гардероб може да бъде много малък и фокусиран, а отделните елементи в него да се съчетават добре помежду си за различни ситуации. Основните фактори, с които трябва да се съобрази деловият мъж са: типа бизнес, с който се занимава, колко и къде пътува по работа, срещи на какво ниво провежда и, разбира се, бюджета, с който разполага.

Едно от първите правила за един бизнесмен е да има в офиса си винаги по един син блейзър – зимен и летен, в случай че се появи неочаквана среща. В зависимост от бизнес ситуацията и характера на срещата мъжът трябва да е облечен в съответствие със своя висок социален статус или по-семпло. Ако бизнесмен отива в банка, за да получи финансиране не трябва да демонстрира излишно своето благосъстояние. Подходящ за такава ситуация е едноцветен костюм, бяла или едноцветна риза и по-семпла вратовръзка със ситно каре, черни обувки и колан с не крещящи аксесоари. Освен с конкретната бизнес ситуация, облеклото трябва да е съобразено с типа бизнес. Не е удачно, например собственикът на металургична компания да носи вратовръзка, когато е сред работници, защото това няма да е адекватно на средата. Но ако същият собственик иска да купи друга компания, за бизнес срещата трябва да се облече в съответствие с високата си позиция.

Често мъжете се затрудняват в избора на гардероб при бизнес пътуване. Добро решение е деловият мъж да има в куфара си едно хубаво синьо сако, съчетано с подходящите три панталона, с което си осигурява три различни аутфита вместо да взима три отделни костюма. Ако има вероятност да получите покана за официално събитие, е добре да носите със себе си и смокинг, за да не изпаднете в неудобна ситуация или да пропуснете бизнес възможности. Ако летите със самолет в бизнес или първа класа, не прави добро впечатление да се пътува с костюм. Подходящи са риза, направена по мярка с хубаво кожено яке и памучен панталон. Това е адекватна комбинация, която едновременно е удобна и елегантна.

Още съвети от Алберто Веделаго за правилата на модерната елегантност, разпознаването на качествения костюм и избора на аксесоари, очаквайте в следващия брой на Banker Special.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст