ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

АС – Перник стартира изпълнението на самостоятелен образователен проект с акцент върху административното правосъдие

съд перник

Партньор в проекта е Средно училище с разширено изучаване на чужди езици „Д-р Петър Берон“. Проектът е в рамките на Образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, осъществявана съвместно от Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието.

Пред учениците ще бъде изнесена поредица от лекции, посветени на основните права и задължения на гражданите. Съществено внимание ще бъде отделено на административното правосъдие и системата на административните съдилища, ще се разисква административното нарушение – престъпление ли е то и какви са последиците от него; ще се разгледат често срещани житейски ситуации, в които се изискват минимални правни познания от младите хора като ползватели на административни услуги, свидетели на престъпления, участници в пътно-транспортни произшествия и др.

В рамките на проекта се предвижда присъствие на учениците в открито съдебно заседание и демонстрация на съдебен процес, подготвен и представен от учениците.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст