ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Наблюдателна комисия към ОбС в Исперих ще помага за ресоциализацията на лишените от свобода

Софийски затвор

Наблюдателна комисия към Общинския съвет в Исперих ще осъществява обществен контрол на дейността на местата за лишаване от свобода, в които има жители на общината и ще подпомага ресоциализацията на изтърпелите наказания. Комисията ще бъде създадена съгласно Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, съобщиха от общинската администрация. Съставът й предстои да бъде гласуван на предстоящото заседание на местния парламент. Предложението е дейността на комисията да бъде ръководена от председателя на Общинския съвет адвокат Даниел Димитров, а за секретар ще бъде избран представител на общинската администрация.

В състава на седемчленната наблюдателна комисия ще бъдат включени още представители на Областната служба "Изпълнение на наказанията" в Разград, Районното управление на полицията, дирекциите за социално подпомагане и Бюрото по труда в Исперих, както и секретарят на местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Членовете на наблюдателната комисия ще могат да правят още предложения за изменяне на режима, преместване на лишените от свобода в затворнически заведения от по-лек или по-тежък тип или за условно предсрочно освобождаване и да дават мнения по искания за помилване. Те ще имат за задача така също да подпомагат семействата на лишените от свобода, както и да съдействат за настаняване на работа и битовото устройване на освободените от затворите.

Издръжката на наблюдателната комисия ще се осигурява от Общинския съвет в Исперих.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст