ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Спецпрокуратурата и ГДБОП неутрализираха лаборатория за производство на метамфетамин в Априлци

спецсъд

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за производство на метамфетамин (т. нар. пико) в гр. Априлци, Ловешка област, с цел разпространение в различни селища в страната. Участниците в групата са задържани на 24 ноември 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП, ТС БОП-Варна и Специализираната прокуратура.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е започнала производството на пико през юни 2017 г. в хотел „Априлци“ (в едноименния град), където работел като барман и живеел „химикът“ на групата. Там при специализираната операция е открита лабораторията, оборудвана с всичко необходимо за производството на метамфетамини.

Първоначално прекурсорите, материалите и финансирането осигурявал ръководителят Светлин В. Впоследствие с това се занимавала и „дясната му ръка“ в групата и негов близък. Повечето материали и оборудване били купувани онлайн и доставяни чрез спедиторски фирми. За пласирането на едро на готовата продукция отговарял конкретен участник в групата. Известни количества били разпространявани във Варна лично от ръководителя, където самият той живеел.

По делото са разпитани свидетели, използвани са и специални разузнавателни средства, С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на четиримата е наложено задържане до 72 часа. Днес, 27 ноември 2017 г., в Специализирания наказателен съд бе внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст