ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ББР с номинация за най-добро въздействие върху малкия и среден бизнес

ББР

Българската банка за развитие е финалист в номинациите за банковите награди за 2017 г. на престижното европейско бизнес издание CFI.co. Българската публична институция е отличена в категорията „Банка с най-добро въздействие върху малкия и средния бизнес“ (Best SME Impact Bank – CEE 2017) след гласуване на читатели и сътрудници на изданието, сред които са групата на Световната банка, Европейската инвестиционна банка, организации на ООН и европейски институции.

Българската банка за развитие е номинирана за активния си принос в развитието на малкия и среден бизнес, и финансово подпомагане на предприемачите, за да започнат и развият дейността си.

ББР има над 200 корпоративни клиенти при общ размер на кредитите от приблизително 850 млн. лева. Националният гаранционен фонд, който е част от групата на банката за развитие, е подпомогнал чрез предоставяне на гаранции за търговските банки 3 618 малки и средни фирми в България, като обемът на предоставените им кредити е 729 млн. лева. МФИ „ДЖОБС“ е предоставила кредити или лизинги на още 380 микро- и стартиращи предприятия.

Бизнес изданието CFI.co публикува международни изследвания и анализи в областта на финансите и развитието, като поставя акцент върху идентифицирането на примери и двигатели за икономическото сближаване. Списанието е тримесечно и достига до глобалните бизнес лидери и висшия мениджмънт на най-влиятелните правителствени и международни организации. Този бизнес сегмент контролира годишен оборот и управлява активи за над 33 трилиона долара. Всеки брой на онлайн изданието се чете от над 130 000 души.

Номинациите за Годишните награди на CFI.co се базират на критичната оценка на бизнес журналистите, корпоративното ръководство и академичните среди, както и на гласуването на читатели и партньори. Сред факторите, които се взимат под внимание, са управлението на риска, корпоративното управление, иновациите и прозрачността. Всяка година CFI.co търси лица и организации, които с работата си оказват съществен принос за успеха на всички заинтересовани страни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст