ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Наложени ефективни наказания за грабежи по дела, водени от прокуратурите в Благоевград и Бяла Слатина

Прокурор

Две години и шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено на подсъдимия П.И. по споразумение, сключено между защитника му и Окръжна прокуратура – Благоевград.Той се е признал за виновен за извършен от него на 24.09.2017 г. грабеж в гр. Благоевград.

Около 23:20 ч., на улица „Ташко Малев“, подсъдимият И. нападнал жена и издърпал чантата й. В нея имало мобилен телефон, портмоне, ключове, парични средства. Общата стойност на отнетите от пострадалата вещи възлиза на 1250 лева.

П.И. е извършил престъплението при условията на опасен рецидив, след като вече е бил осъждан с наложено ефективно наказание.

Районна прокуратура – Бяла Слатина, по водено бързо производство, предаде на съд непълнолетния П. Дилчев за извършен от него грабеж – престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

Младежът е обвинен за това, че на 09.11.2017 г. в с. Алтимир, обл. Враца, чрез употреба на сила, отнел чужда парична сума в размер на 300 лева. Той стиснал ръцете на пострадалия от действията му мъж, издърпал парите и избягал от местопрестъплението.

Съдът е признал подсъдимия Дилчев за виновен, като го е осъдил на четири месеца „лишаване от свобода“. Той ще изтърпи и приведено в изпълнение предходно наказание в размер на два месеца и тринадесет дни „лишаване от свобода“.

Срещу П. Дилчев се води и друго наказателно производство – за кражба на парични средства и газов пистолет, както и за влизане с взлом в чуждо жилище, извършени на 16.11.2017 г. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст