ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ОПГ за компрометиране на електронни плащания е задържана при международна операция в България, Италия и Чехия

арест

Организирана престъпна група, занимавала се с компрометиране на електронни плащания, е задържана в рамките на международна операция под името "Нептун" със съдействието на Европол и правоприлагащите органи на Италия, България и Чехия, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Операцията е осъществена на 30 ноември на територията на трите страни, като са задържани четирима ключови членове на международна престъпна мрежа.

Според първоначалните данни лидерите на трансграничната престъпна група активно са контролирали всички етапи на престъпната дейност, включително вграждането на техническите средства в банкомати в централните части на европейските градове, производството на фалшиви кредитни карти и последващото отнемане на пари от банкомати в неевропейски държави, като Белиз, Индонезия и Ямайка.

Разследването е продължило около две години. Органите на реда са идентифицирали десетки компрометирани устройства, с поставени микрокамери и четци за магнитни ленти. Иззети са над 1000 фалшиви кредитни карти, събрани са и данни за извършени многобройни измамни международни транзакции на стойност повече от 50 000 евро.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст