ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Условни присъди за две жени, обвинени за незаконно държане на акцизни стоки

Темида

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Петрич и защитата на подсъдимата Ж.Д., обвинена за държане на акцизни стоки без бандерол – престъпление по чл. 234, ал. 2, т. 1, вр. ал. 1, пр. 2, вр. чл. 28, ал. 1 от НК.

На 18.10.2017 г., на първи жилищен етаж в дома си на ул. „Осогово” в гр. Петрич, подсъдимата Д. незаконно държала цигари от осем търговски марки в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове. Общото количество на иззетата стока е 267 кутии на стойност 1888,03 лева.

За извършеното от Д. престъпление й е наложено наказание в размер на една година и шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.

Районна прокуратура – Перник е постигнала споразумение с подсъдимата Я.А. за същото престъпление.

Тя се е признала за виновна за това, че на 22.06.2017 г. в гр. Перник, в къща и прилежащия към нея гараж, както и в метален щанд, намиращ се на „Кооперативен пазар“ в кв. „Изток“ в града, държала 320 кутии цигари без бандерол. Общата им стойност възлиза на 6 952,50 лева.

Подсъдимата А. е с наложено наказание от десет месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено за срок от три години.

Определенията на съда имат последици на влязла в сила присъда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст