ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Еврохолд” пласира облигации за 70 млн. евро на Ирландската фондова борса

еврохолд

На 30 ноември българска публична компания „Еврохолд България“ АД пласира успешно облигации в размер на 70 млн. евро в рамките на програмата си за необезпечени средносрочни еврооблигации (EMTN Programme) на стойност 200 млн. евро, търгувана на Ирландската фондова борса.

Това е втори транш за компанията по програмата, проспектът за която беше одобрен от Централната банка на Ирландия през ноември 2016 г., съобщиха от "Еврохолд България".

Размерът на емисията е 70 млн. евро, матуритетът е пет години, а фиксираният годишен лихвен купон – 6,5%, като минималният лот за търговия е 200 хил. евро.

Книжата са записани от над 20 институционални инвеститора от Великобритания, Швейцария, Русия, Германия и България.

Водещи мениджъри на емисията са базираната в Лондон Nomura International и лондонското подразделение на руската инвестиционна банка Renaissance Capital, а комениджъри – българският инвестиционен посредник „Евро-Финанс“ АД и Балканска Консултантска Компания ИП ЕАД (BAC).

Varengold Bank AS е финансов консултант.     

Набраните средства ще бъдат използвани за погасяване на предходната емисия, която беше в размер на 47 млн. евро и с фиксиран лихвен купон 8%, както и за развитие на бизнеса на „Еврохолд България“ АД.     

„Новата емисия е с по-добри параметри за нас като емитент спрямо предходната, което е атестация за повишено доверие на инвеститорите. Новата облигационна емисия няма да се отрази на задлъжнялостта на компанията, защото до края на годината предстои увеличение на капитала на холдинга чрез емитирането на 40 336 250 нови акции с номинал 1 лв. и емисионна стойност 1,3 лв.“, коментира Кирил Бошов, председател на управителния съвет на "Еврохолд България".

.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст