ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Скандал: Земята за технологичния парк във Варна е с пет пъти по ниска оценка от пазарната, сочи политик

Червеният депутат Борислав Гуцанов обяснява как ще прекрои гражданската конфискация на необяснимите богатства.

Като скандално, за пореден път определи създаването на „Индустриално-технологичен парк“ ЕАД, лидерът на БСП Варна Борислав Гуцанов в ефира на Радио Варна. „41 дка, с които участва община Варна, са оценени на два милиона и 200 хиляди лв, при положение, че цените на земята в Южна промишлена зона са между 110 и 140 лв. на кв. м. Т.е. пет пъти по ниска е цената – каза Гуцанов и попита: „Това не е ли ощетяване на града ни?”. Според него общината може да извърши оценяването по нормален начин и да генерира много повече средства за подобрявне на инфраструктурата на островната зона. Лидерът на социалистите в града каза, че няма как да се случва такъв проект без анализ- финансов и планов.

„В момента голяма част от терена е превърнат в бунище”, каза през седмицата зам.-кметът на Варна Пейчо Пейчев, аргументирайки създаването на парка. По думите му с помощта на държавата Общината може да облагороди тази територия и да я превърне в индустриална зона. Предметът на дейност на „Индустриално-технологичен парк Варна“ ЕАД ще са консултантски услуги, комисионна, рекламна, маркетингова дейност, представителство и посредничество, както и всякаква друга производствена и търговска дейност, за която няма изрична законова забрана.

ружеството „Индустриално-технологичен парк Варна“ се създава в изпълнение на меморандума за сътрудничество, който бе подписан на 20 март т. г. между Община Варна, „Национална компания индустриални зони“ ЕАД и „Транзитна търговска зона“ АД.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст