ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Дават по 200 лева на месец за работа извън населеното място, в което живеем

Безработни в Гърция

Нова мярка на Агенцията по заетостта насърчава безработни хора да започнат работа на повече от 50 км от населеното място, в което живеят. За целта – желаещите трябва да сменят адресната си регистрация за срок от една година и да се заживеят на другото място. Така всеки месец те ще получават пари за покриване на разходите си. Безработни от цялата страна могат да кандидатстват във всяко едно бюро по труда.

По 200 лева на месец. Толкова ще получават безработните, щом подпишат договора с работодателя. Парите се отпускат за година за покриване на разходи за наем, такси за детски градини, ясли и интернет услуги.

Безработните кандидати трябва да са регистрирани в бюрата по труда. Ограничение във възрастта няма. Нещо повече – участие могат да вземат и младежи, които са напуснали специализирани институции. Целта е безработните да са по-мобилни и да свикнат живеят самостоятелно.

До края на тази година престрашилите се да се преместят на 50 км от населеното място ще получават по 200 лева, но се очаква от следващата сумата да се промени. Заявленията се подават в бюрата по труда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст