ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кандидат за шеф в общината променя протоколите на конкурсната комисия

община хасково

Кандидатът за директор на административната дирекция в община Хасково Гергана Киримова е редактирала и променяла протоколите на комисията по конкурсите, показа проверка на Haskovo.net. Файловете с протоколите на комисията и списъка с допуснатите кандидати е  публикуван на официалната страница на общината. Информацията за отделните файлове обаче показва, че последната им редакция е направена от компютъра на Гергана Киримова, която също е участник в конкурс – за шеф на административната дирекция, която длъжност изпълнява от две години. Протоколът на комисията за този конкурс също е бил променен от нейния компютър.

Протоколите на комисията и по другите конкурси за шефове в общинската администрация са минавали през нейния компютър и там са направени промени във файла.

Според някои от участниците в конкурсите, които са отстранени от  следващия етап – защита на писмена концепция, конкурсите поначало са незаконни. Според изискванията на Наредбата за провеждане на конкурси за държавни служители в комисията задължително трябва да присъства бъдещият началник на съответния служител. За председател на конкурсната комисия в община Хасково обаче е назначен Румен Тинчев, шеф на общинската данъчна дирекция, който няма как да е шеф на секретаря на общината, на шефа на административната или пък на икономическата дирекция.

Според участници в процедурата, които не желаят имената им да се публикуват, цялата процедура е опорочена и незаконна.

Háskovo.net припомня, че това е втори опит на кмета Добри Беливанов да назначи шефовете в администрацията с конкурс. Първият конкурс бе отменен лично от него, а вторият е на път да бъде опорочен съвсем.

Припомняме, че след отмяната на първите конкурси стана публично известен и конфликтът между градоначалника и партия ГЕРБ, която го издигна за поста. От пресслужбата на  общинската администрация заявиха, че кметът Добри Беливанов е бил изумен от изнесените данни и е заявил,че веднага ще провери случая.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст