ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съдът наложи мярка “задържане под стража” спрямо мъж за кражба на 5500 лв

съд - стара загора

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Мариян Б., на 24 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 27.11.2017 година, в село Ястребово, област Стара Загора, в условията на опасен рецидив,  отнел чужди движими вещи – пари на стойност 5 500 лева,  от владението на собственика,  без негово  съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.196,ал.1,т.1 вр. чл.194,ал.1 вр. чл.29,ал.1,б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 27.11.2017 г. обвиняемият посетил дома на пострадалия в село Ястребово, като помолил за заем. Пострадалият се съгласил и дал на Мариян Б. исканата сума от 20 лева. Обвиняемият видял къде се съхраняват спестяванията на пострадалия и след като му отклонил вниманието отнел сумата от 5 500 лева, които веднага похарчил за лични цели (закупил животни, погасил заеми и др.).

Обвиняемият е криминално проявен и петкратно осъждан за престъпления от общ характер, предимно против собствеността. Деянието на 27.11.2017 г. е извършено в условията на опасен рецидив, след като Мариян Б.. е бил освободен от затвора на 09.10.2017 г.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Мариян Б.  е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст